Broodbakken.

Vaak krijgen wij weleens de vraag hoe bak je een brood en hoe lang duurt dat.

Eerst wegen we bloem en of meel af.
Dit gaat in de kneder en dan wegen we de grondstoffen af zoals vetstof en suiker ,gist en zout.
Dit word dan 3 min gemengd en daarna nog 8 minuten gekneed.
Als het uit de kneder komt krijgt het rijstijd op de werkbank dit noemen wij een bulkrijs.
Daar na wegen we het af en gaat het de atomatische rijskast en dit duurt 60 minuten als dat voorbij is word het opgemaakt met de opmaak machine(opgerold).
Dan krijgt het nog een narijs als het in de blikjes ligt van 75 minuten.
Dan bakken we het in een aflopende oven van 250 C
gedurende 40 minuten.

Daarna laten we het brood ongeveer 1 uur afkoelen om het dan te snijden en te verpakken voor de route,het brood voor de winkel kan gelijk in de winkel gelegd worden.

Zoals je leest duurt het wel even voor je brood gebakken hebt maar sneller kan dit niet omdat dat dan ten koste gaat van de smaak en de malsheid!!

Dus daarom maar optijd beginnen dus!!(3,30uur)



Bakkerij van Oers St.Janstraat 75 Sprundel Tel.: 0165383119 E-mail: rolandvoers@ziggo.nl